PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

sa sjednice Vijeća za komunalnu prevenciju održane dana 15. veljače 2019.g.

 

Dana 15. veljače 2019. godine održana je sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Starigrad koje djeluje u cilju razvoja prevencije kriminaliteta na području Općine Starigrad radi sigurnosti građama, materijalnih dobara i zajednice u cjelini a kao inicijativa Ministarstva unutarnjih poslova da se započne razvijati „Program prevencije kriminaliteta“ kroz partnerstvo i zajedničko planiranje i djelovanje različitih tijela javne vlasti, javnih službi, gospodarstva i građana.

 

Na sjednici u sastavi: Općinski načelnik Krste Ramić, Načelnik Policijske postaje Obrovac Luzarijo Kulaš, policijska službenica za prevenciju u Uredu načelnika Policijske uprave zadarske Marina Magaš, Predsjednik Općinskog vijeća Općine Starigrad Marko Marasović, Ravnateljica osnovne škole Starigrad Jadranka Marasović, Direktorica Turističke zajednice Općine Starigrad Marjana Marasović i Direktor komunalnog poduzeća Argyruntum d.o.o. Mario Zubčić, je održana rasprava s analizom dosadašnjeg stanja i planovima za 2019. godinu s posebnim osvrtom na turističku sezonu.

 

Zajednički su utvrđeni problemi i ciljevi u smislu  rješavanja i otklanjanja istih a odnose se na problem vezan za rad ugostiteljskih objekata, problem vezan za nepoštivanje ograničenja u prometu državnom cestom, problem vezan za promet u mirovanju, remećenje javnoj reda i mira i na kraju zaštita sigurnosti osnovnoškolske djece što je istaknuto kao prioritetna zadaća.

Zbog činjenice da se osnovna škola nalazi uz državnu cestu donesen je zaključak kojim će se zatražiti od Hrvatskih cesta postavljanje dodatnih prometnih znakova i uređaja  kojim će se povećati sigurnost u prometu.

 

U Starigradu, 15. veljače 2019.g.

                                                                      

Predsjednik vijeća:

Krste Ramić, dipl.oec. v.r.

 

Sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju – priopćenje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content