Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske. Da je riječ o jednom od zaista najznačajnijih sportskih događaja godine, potvrđuje i unaprjeđenje u 2. HC kategoriju od strane Svjetske biciklističke organizacije (UCI) te interes brojnih biciklističkih timova i medija koji će sliku iz Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata. Ove godine još zahtjevnija utrka ugostit će 20 timova, među kojima i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), a to su Bahrain Merida Pro Cycling Team, Astana Pro Team i Trek Segafredo.

Startovi i ciljevi ruta su sljedeći:

UTORAK 17.4. Osijek – Koprivnica

SRIJEDA 18.4. Karlovac – Zadar

ČETVRTAK 19.4. Trogir – PP Biokovo (Sv. Jure)

PETAK 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – Crikvenica

SUBOTA 21.4. Rabac – Poklon (PP Učka)

NEDJELJA 22.4. Samobor – Zagreb (Trg sv. Marka)

 

Četvrta etapa utrke u duljini od 175 km na rasporedu je u petak, 20. travnja 2018. sa startom u Starigradu u 12:50 sati i ciljem u Crikvenici oko 16:45 sati.

PROGRAM: Starigrad Paklenica, Trg Stjepana Radića (Centar)

10:45 – Okupljanje biciklističkih ekipa uz prateći program

12:30 – Start revijalne vožnje sudionika utrke na relaciji: Trg Stjepana Radića – ulica Sv. Jurja – ulica dr. Franje Tuđmana – Paklenička ulica – Marasovići – Velebitska ulica – ulica Put Bunara – Trg Stjepana Radića

Organizator utrke je agencija Top Sport Events, a Partner utrke je Udruga BIKE EVENT.

https://www.tourofcroatia.com/